Az Einstein® rendszer egy szabadalmaztatott rendszer, mely tökéletes kötésbiztosítást tesz lehetővé. Az intelligens fugatechnika különösen a nagy közlekedési forgalomnak, nagy terhelésnek kitett felületekkel szemben támasztott követelményekre összpontosít. A kövek minden oldalán található kötő-, távtartó és rögzítő elemek a szabványnak megfelelő fugaszélességet, valamint fugatöltést biztosítanak, miközben az egyes kövek csak elhanyagolható mértékben érintkeznek egymással. Az Einstein® rendszerű termékek akkor töltik be optimálisan szerepüket, ha az Útügyi előírásoknak megfelelően építik be azokat. Az Einstein® rendszerrel kapcsolatos animációs film itt tekinthető meg.

Animációs film az Einstein® rendszerről

Kétségkívül a legjobb fugázási technika

Az egymást követő összekötő, távtartó és rögzítő elemek, melyek a térburkoló elem teljes kerületén helyezkednek el, biztosítják a szabványnak megfelelő fugaszélességet, valamint a fugakitöltést is, miközben az elemek érintkezési felülete elhanyagolható. 1999 óta az Einstein® rendszer – a vevők teljes megelégedésére – a legnagyobb terhelésnek  kitett területeken kerül alkalmazásra.

A Semmelrock vezetésével működő több éves kutatási projekt keretében gyakorlati próbán egy 2 hónapos idősűrítő  szimulációs kísérletben az Einstein® rendszer termékei fokozottan intenzív forgalmú felületen kerültek tesztelésre. Ez alatt a 2 hónap alatt összesen 1,2 millió teherautó haladt át a felületen, ami normál körülmények között 20 éven át folyó forgalomnak felel meg. Az eredmények az Einstein® rendszer termékeinek nagyfokú tartósságát igazolták. Az Einstein® rendszer termékei optimális funkcionalitásának feltételére az ÉME vonatkozik.

Az Einstein® rendszer előnyei

  • Különösen nagy gépjármű forgalomnak és nagy terhelésnek kitett felületek burkolására ajánlott.

  • Még a legnagyobb terhelések esetén sem mozdulnak el, nem deformálódnak, nem billennek fel a térkövek.

  • A térkövek minden oldalán elhelyezett kötő-, távtartó és rögzítő elemeknek köszönhetően pontos, szabványnak megfelelő fugaszélesség és fugatöltés.

  • A teljesen gépesített lerakásnak köszönhetően nagyon gazdaságos, keresztfugák és félig eltoltan lerakott térkövek esetén is.

  • A számos formának, színnek és felületnek köszönhetően sokféle kialakítás lehetséges.

  • MSZ EN 1338 szabványnak megfelelő minőség.