Köszöntjük a Semmelrock termékek teljesítmény-nyilatkozat és CE-jelölés kereső rendszerében.

Mit jelent a teljesítmény-nyilatkozat ill. CE-jelölés?

Az Európai Unió 305/2011-es rendelete, mely az építési termékekre vonatkozik, előirányozza, hogy a gyártóknak rendelkezniük kell az ún. DoP-pal (angolul „Declaration of performance“), azaz teljesítmény-nyilatkozattal, melyben a gyártó nyilatkozik arról, hogy az általa szállított  termékek tulajdonságai megfelelnek a vonatkozó rendeleteknek. A teljesítmény-nyilatkozat alapján a gyártónak termékeire vontakozóan CE-jelöléssel (franciául „Communautés Européennes“) kell rendelkeznie ahhoz, hogy termékeit forgalomba hozhassa. A CE-jelöléssel nyilatkozunk arról, hogy a termékekre vonatkozóan teljesítmény-nyilatkozattal rendelkezünk. A teljesítmény-nyilatkozatban és a CE-jelölésben is megtalálhatóak a termék normatív tulajdonságai. Ezeket a teljesítmény-nyilatkozatokat minimum 10 éven keresztül megőrizzük és bármikor az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

Hogyan tud hozzájutni a Semmelrock termékek teljesítmény-nyilatkozatához (DoP-hez)?

Kétféle módon tudja a Semmelrock termékek teljesítmény-nyilatkozatát lehívni.

1. Online-keresés DoP szám alapján

Semmelrock Online-Suche mit DoP Nummer

Minden Semmelrock termék, melyhez a norma szerint teljesítmény-nyilatkozat tartozik, többszámjegyű termékkódot kap (DoP-szám). Ezt a számot a raklapcímkén lehet megtalálni (ld. ábra).

A kereséshez kérjük kattintson a lenti linkre, majd válassza ki az országot a “Please select your country*” alatt és írja be a többszámjegyű termék kódot (DoP-számot) a “Received DoP-Code*” alatti mezőbe, majd klikkeljen a „keresés“-re (Request DoP).

Figyelmeztetés! A DoP számok megadásakor kérjük ügyeljen a kis/nagybetűk megfelelő írására!

Ezután az adatlapot el tudja menteni a számítógépén vagy pedig közvetlenül ki tudja nyomtatni.

Nem talál DoP számot a címkén?

Azon terméknél, melyeket 2013. 07.01. előtt gyártottunk, a DoP szám nincs a címkén feltüntetve.
Ezekre a termékekre általános térkő-, lap-, szegélyelem teljesítmény-nyilatkozatot tudunk rendelkezésre
bocsátani. Ezeket a teljesítmény-nyilatkozatokat a következő DoP számok segítségével tudja lehívni:

Térkő: DoP szám 1338HUCOMW1580
Lapok: DoP szám 1339HUCOMW1580
Szegélyek: DoP szám 1340HUCOMW1580

2. Mobil lekérdezés QR-kód segítségével

Semmelrock Abfrage über QR-Code

A DoP-t mobil segítségével is le lehet hívni. A teljesítmény-nyilatkozathoz úgy tud hozzájutni, hogy a címkén látható QR-Kódot beszkenneli okostelefonja segítségével. Ehhez szükség van egy App telepítésére, melyet költségmentesen biztosítunk Önnek.

DoP szám lekérése 2016.06.27. gyártási dátum után

Semmelrock DoP

A DoP az ingyenes Wienerberger DoP App segítségével vagy bármilyen QR kód olvasóval érhető el közvetlenül, okostelefon vagy tablet segítségével. Egyszerűen olvassa be a címkén található QR kódot és kövesse a linket a DoP kereső eszközzel, ami a DoP számot automatikusan tartalmazza. Válassza ki a “Select Country” menüpont alatt az országot és kérje a teljesítmény nyilatkozatot a “Request DoP” menüpontban. Ehhez a művelethez internet kapcsolat szükséges.

A Wienerberger App, mely a Semmelrock összes olyan termékét is tartalmazza, amelyhez teljesítmény-nyilatkozat jár, az alábbi helyről letölthető, majd okostelefonra telepíthető:

DoP App

A teljesítmény-nyilatkozatot screenshot segítségével lehet dokumentálni, majd e-mailként vagy MMS-ként továbbítani lehet, így a címzett akár ki is tudja nyomtatni.