Semmelrock 1-2-3: Lépésről lépésre…

…valósítsa meg álmát!

Segítünk eligazodni a színek és formák kavalkádjában! Mindenképp ajánlott lépésről lépésre átgondolni, hogy pontosan mit is szeretnénk építeni. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, legfőbb szempontokat, melyek segítenek a számunkra megfelelő burkolat, kiegészítő kiválasztásában.

1. A kert paraméterei és a jogszabályi keretek

A helyszín adottságait mindenképp javasolt feltérképezni:

  • telekhatár,
  • terepviszonyok,
  • talajadottságok,
  • vízelvezetés lehetőségei,
  • műtárgyak, közművek.

A burkolandó felület alaprajzát, pontos helyét nemcsak a fizikai lehetőségek befolyásolják, hanem a vonatkozó jogszabályi előírások is, például a megengedett beépíthetőség.

2. A funkció

A felhasználás módja egyértelműen meghatározza a burkolat legfontosabb paramétereit. Segítségként a termékek mellett piktogramok jelölik a térkövek tulajdonságait, így könnyebb a megfelelő térkövet kiválasztani.

Térkő vagy lap?
A burkolat vastagságát és az alépítmény rétegrendjét meghatározza, hogy milyen mechanikai terhelésnek lesz kitéve a felület. A térkövek gépjárműforgalom esetén, míg a lapok teraszok, járdák burkolására alkalmasak. A rétegrendekre vonatkozó ajánlásunkat itt találja.

Milyen felületkialakítású burkolat a megfelelő?
Érdemes átgondolni, hogy milyen szennyeződések érhetik a burkolatot a használat során, pl. olajos, zsíros szennyeződések, falevelek által okozott elszíneződések. A Semmelrock Protect felületvédelemmel ellátott térköveink, lapjaink az ilyen erősen igénybevett felületek burkolására hivatottak szolgálni.

Milyen szín illik a kertbe?
A színválasztás során fontos először a burkolandó felületek közvetlen környezetét szemügyre venni. Milyen felületekkel csatlakozik, milyen színek, anyagok találkoznak? Ebben nyújt segítséget saját fejlesztésű GardenVisions applikációnk. Termékeink változatos szín- és formavilágának köszönhetően széles választékot nyújtanak a rusztikus hangulatú térkövektől a klasszikus Penter klinkertéglákon keresztül a legmodernebb stílusú és exkluzív lapokig.

Semmelrock Concept, azaz hogyan variálhatóak a különböző funkciójú elemek?
A választásnál sokszor az is szerepet játszik, hogy a kertben helyet kapó egyéb objektumok miből készülnek. Ezért ajánlott átgondolni a térkő választásánál, hogy milyen ahhoz illő, színben, struktúrában harmonizáló elemek kerülnek még beépítésre, pl. támfal, lépcső, tipegő. Termékeink sokszínűségének köszönhetően egyszerűen összeválogathatók az egymáshoz illő elemek. A Kerti ötletek katalógusunkban és a honlapon teszünk ajánlásokat különböző kombinációkra, de a döntést egy piktogram is segíti, jelölve azt, hogy adott termék egy termékcsalád része.

3. Ötletek, tanácsadás

Honlap
Talán a legkényelmesebb és legegyszerűbb megoldás először a honlapon tájékozódni. A fotók segíthetnek ötletet meríteni a tervezéshez, a beépítési tanácsok a kivitelezés megszervezéséhez. A termékinformáció alatt nemcsak a pontos méretek és színek találhatók meg, hanem az alábbi menüpontok is:
• Tudástár: rakásminták és mennyiségi kalkuláció,
• Dokumentáció profiknak: letölthető alkalmazástechnikai leírás,
• Kombinációs lehetőségek: Semmelrock Concept, termékajánlás.

Alkalmazástechnikai útmutató
Minden termékhez kapcsolódóan letölthető az alkalmazástechnikai leírás. Térkövek és lapok esetében többféle rakásmintát tartalmaznak, azok mennyiségi igényével. A kerítések, támfalak esetében pedig a kivitelezés műszaki-technikai szempontból fontos kérdéseiben nyújt segítséget.

Általános információkat és a beépítésről, fenntartásról, tisztításról szóló tájékoztatónkat itt találhatja. Az általunk javasoltak szerint ajánlott a kivitelezés során eljárni, hogy maradandó, időtálló szép burkolatot alkossunk a kertben.

GardenVisions applikáció
Legújabb fejlesztésű, ingyenesen letölthető applikációnkkal Ön is könnyedén megtervezheti és kiválaszthatja a kertjébe illő burkolatot. Az applikációról további információkat itt talál.

CAD tervezés
Szakszerű segítséget nyújtunk ingyenes szolgáltatásunk keretén belül. A tervezés során egy pontos, méretezett rajz alapján igény szerint elkészítjük a burkolatkiosztási tervet mennyiségi kalkulációval, valamint egy küldött kép alapján látványtervet is készítünk. További információt partnereinknél vagy itt talál.

Mintakertek és partnereink
Mielőtt megrendelné a követ érdemes azt élőben is megtekinteni. Látogasson el mintakertünk egyikébe Ócsán vagy Felsőzsolcán, illetve a GardenVisions applikációban és a honlapon található kereső segítségével tájékozódhat partnereinkről, országszerte található mintakertjeinkről.

A megvalósíthatóság, a kivitelezés módja és lehetőségei befolyásolhatják a döntést, ezért még a megrendelés előtt javasolt szakmai tanácsot kérni kereskedő partnereinknél vagy felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, aki jártas kültéri burkolatok, kerítések, támfalak építésében. Nagyobb falak, támfalak esetén akár statikus bevonása is szükséges lehet.

Semmelrock 1-2-3: kamen na kamen
Semmelrock CAD Planung
Semmelrock Mustergarten