Bízunk benne, hogy az általunk összeállított kérdések és válaszok között megtalálja az Ön számára fontos információt. Amennyiben mégis bármi megválaszolatlanul maradna, keresse bátran ügyfélszolgálatunkat.

Fontos a felület szakszerű karbantartása. Ajánljuk az ehhez szükséges tisztítóanyagainkat. Kevésbé törődésigényes, mégis sokkal nehezebben koszolódó felületi védelmünk a Semmelrock Protect, melyről részletesen itt olvashat.

Természetesen a rendszeres takarítás a leginkább ajánlott (falevél, hó, stb). Azonban évente magasnyomású vizes mosóval, 2-3 évente kőtisztító szer alkalmazásával sokáig tudjuk óvni burkolatunk szépségét.

Megfelelő fuga anyag kiválasztásával, illetve erre alkalmas vegyszer permetezésével, illetve a kivitelezés során geotextília használatával.

Újra kell pótolni.

A Semmelrock Protect védelemmel ellátott termékeinket már a gyártás során impregnáljuk. Azon termékeinket lehet impregnálni, melyeket nem láttuk el ilyen védelemmel. Az Impregnálás elmélyíti a burkolat színét, jobban védi a burkolatot a szennyeződésektől. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Az impregnálás a por és egyéb enyhébb kültéri szennyeződésektől véd. Amennyiben eleve van koszolódás a burkolaton azt a védőréteg felhordása előtt el kell távolítani.

Igen, a megfelelő karbantartás és a tisztítás elengedhetetlen a hosszan tartó igényes megjelenés szempontjából.

Amennyiben fontos Önnek, hogy a medence körüli burkolat könnyen tisztán tartható legyen, akkor igen.

Manuálisan van mód a foltosodás nélküli eltávolításra.

Térkő általános alaptisztítószer alkalmazásával. A termékről információkat itt talál.

A 8cm-nél vékonyabb lapok csak gyalogosforgalommal terhelhetők, ennél nagyobb terhelés károsíthatja a lapokat. Amennyiben mégis beépítésre kerül, garanciát nem tudunk rá vállalni.

Fényképészeti és nyomdatechnikai okokból eltérés lehetséges, de ezért ajánljuk vevőinknek, hogy a választott terméket tekintsék meg mintakertjeinkben, kereskedő partnereinknél.

Javasoljuk, hogy a karbantartási útmutatónkban leírtak szerint a rendszeres tisztítást végezze el.

Az első télen nem ajánljuk és a továbbiakban is csak homokkal való keverésével. Az olvasztó anyagokat nem szabad durvára őrölve nagy szemnagyságban a felületre juttatni, hanem oldatban vagy kisebb szemnagyságra őrölve.

Nem, sőt káros is lehet a nem megfelelően elkészített és friss állapotú betonalap.

A kivirágzások keletkezésének előfeltétele, hogy a fiatalkorú beton többször egymás után nedvessé váljon és kiszáradjon. Ezért kerülni kell a víz állandó jelenlétét az alépítményben és a víz felületre történő rávezetését.

A kivirágzás műszakilag elkerülhetetlen, de a termék műszaki jellemzőit és használati értékét nem befolyásolják. Ez csak átmeneti jelenség, az időjárás és a környezeti hatások következtében természetes módon a lerakást követően 1-2 éven belül eltűnik. A mészkivirágzás nem képezi reklamáció tárgyát.

A beépítéssel kapcsolatos tudnivalókat igyekeztünk minden részletre kiterjedően és képekkel illusztrálva az Ön rendelkezésére bocsátani itt.
Azonban ez csak ajánlás. Minden egyes kivitelezés más és nagyon sok tényező befolyásolja. A talaj összetétele, lejtése, vízelvezetés, felhasznált anyagok minősége, stb. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Igen, ha pontosan követi az Alkalmazástechnikai útmutatónkban „A burkolókövek lerakásának módjában” leírtakat. Azonban ez csak ajánlás. Minden egyes kivitelezés más és nagyon sok tényező befolyásolja. A talaj összetétele, lejtése, vízelvezetés, felhasznált anyagok minősége, stb. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

A földmunkák első lépéseként egyenletes és megfelelően tömörített alapréteget hozzunk létre megfelelő időjárási viszonyok mellett. A kiásást 30 cm-rel szélesebbre készítsük, mint a burkolókővel burkolt terület. A kiásott talajnak esésben kell lennie. A hosszanti esés legyen legalább 0,5 %-os (vagyis minden 1 méteren 5 mm), a keresztirányú esés legyen legalább 2,5 %-os (vagyis minden 1 méteren 25 mm). A talaj alaprétegnek a csapadékvíz elvezetése miatt kell esésben lennie. A laza és a szemcsés talajú réteget ajánlott tömöríteni hengerezéssel. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Kollégáink tudnak ajánlani megfelelő térburkoló szakembereket.

A térkövek között min. 3 mm, a betonlapok esetében min. 5 mm a fugahézag. Amíg térkövek gyárilag rendelkeznek fuga távtartó fülekkel, addig a lapok esetében fugakereszt használata javasolt, mivel a lapok nem rendelkeznek fuga távtartóval.

Amennyiben az Alkalmazástechnikai útmutatóban leírtak szerint halad, igen. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Az Alkalmazástechnikai útmutatóban leírtak szerint. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Weboldalunkon hasznos segédleteket talál a témában.

Az útügyi előírásoknak megfelelő fagyvédő rétegnek csak humuszmentes, meghatározott szemcseméretű homokoskavics, zúzott kőzet, vagy ezek egyenlő arányú keveréke alkalmas. Zúzalékágy (burkolatágy): a jól tömörített és pontosan elkészített fagyvédő réteg felső síkjára 2 – 5 mm-es szemcseméretű zúzalékból ágyazatot hordunk fel lazán, egyenletes (min. 3, max. 5 cm) vastagságban. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Igen. Ajánljuk figyelmébe a Scherf fugahomokot 25 kg-os kiszerelésben, amely mész- és aluminát-mentes besöprő homok.
0-1,5 mm szemcseméret, bézs színben
0-2 mm szemcseméret, világos beige, szürke és antracit színben
1-3 mm szemcseméret, világos beige, szürke és antracit színben

A térburkolás egyik nagy előnye, hogy bármikor megbontható és újra rakható a felület. Szóval igen, lehetséges. Szükség esetén az alépítmény helyreállítása után a felület újra burkolható.

Különböző gyártási időpontban gyártott termékeknél árnyalatnyi színeltérés előfordulhat, mely nem képezi reklamáció tárgyát. Javasoljuk, hogy egyszerre több megbontott raklapból keverve történjen a burkolás.

Gyémántárcsás vágó koronggal (flex v. vízesvágó) vagy kőroppantó géppel.

Arra, hogy megfelelő terhelésű gumilapos vibrátort alkalmazzunk! Megjegyzés: a lapokat nem vibráljuk!

Térköveinket és lapjainkat országszerte kiterjedt kereskedői hálózatunkon keresztül szerezheti be. Partnereink kiválasztásában segít internetes kereskedő-keresőnk.

Térköveink megtekinthetőek ócsai (H-2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky út 108.) és felsőzsolcai (H-3561 Felsőzsolca, Ipari Park, Szikszai út 1.) mintakertjeinkben, illetve kereskedőinknél, akiknek elérhetőségeit megtalálhatja itt.

Weboldalunkon letölthető a mindenkor aktuális árjegyzékünk, illetve érvényes akciós ajánlatunk. Emellett információt kaphat Kereskedőinktől és Kollégáinktól is.

Ez sok tényezőtől függ (távolság, mennyiség, raktárkészlet), de ideális esetben akár 1-2 napon belül leszállításra kerülhet a megvásárolt termék.

Kollégáink információkat és javaslatot tudnak tenni a beépítéshez, illetve szükség esetén megfelelő szakembert ajánlani a kivitelezéshez.

Igen, kérdésével forduljon hozzánk a tervezo@semmelrock.hu e-mail címen!

Igényes és minőségi kültéri beton és klinker burkolatokat, kerítéseket kínál, melyek olvasztó só- és fagyállóak. Burkolatválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mire használják a felületet. A lapokat gyalogos forgalomra, a térköveket vastagságtól függően személy, illetve teherforgalomra ajánljuk.

Figyelembe kell vennie, hogy milyen célra használja a burkolatot, majd a környezetébe legodaillőbbet választani. Kérheti személyesen kereskedőink segítségét, vagy ellátogathat ócsai, illetve felsőzsolcai irodánkba. Weboldalunkon otthonról is kényelmesen megtekintheti teljes termékkínálatunkat, képekkel és pontos termékadatokkal, illetve alkalmazástechnikai dokumentációval itt.

Kültéri gyalogos forgalomra, teraszok, járdák, medencék köré, személy illetve teherautó forgalomra, kertekben magán és közterületen egyaránt. A Semmelrock termékeinek felhasználási területei – a teljesség igénye nélkül: Terasz, előkert, járda, támfal, kerítés, kerti építmény, lépcső, műemlékkörnyezet, rézsű, sarok, kerti tó, medence, köztér, út, körforgalom.

A lapokat gyalogos forgalomra, a térköveket vastagságtól függően személy-, illetve teherautó forgalomra ajánljuk.

Igen. A személyautóval használt felülethez a minimum 5 cm vastag térkő burkolatot, a kamionnal használt terület esetében pedig a minimum 8 cm vastag térkő burkolatot ajánljuk, megfelelő alépítménnyel.

Minden olyan térkő termékünk, amely vastagsága 5 cm-nél nagyobb.

A térkő lerakását követően, ha beseprő és tömörítő munkálatok is lezajlottak, a kivitelezők levonultak a munkaterületről, a burkolat azonnal használható.

Az Einstein® rendszer egy olyan szabadalmazott komplex rendszer, amely integrált elmozdulás elleni fugatechnológiával rendelkezik. Az intelligens fugázási technika speciálisan a nagy forgalmú és nagy terhelésű térkő felületekkel szemben támasztott követelmények teljesítésére került kifejlesztésre. További részletek és bemutató film itt.

A kombi forma egy bizonyos gyártási technológia, mely határozott számú és formátumú burkoló elemből áll. A kombisablonnal történt gyártás előnye az, hogy a többféle méretű kő azonos gyártási ütemben készül, lerakása egyszerűbb és gyorsabb. A kialakítási lehetőségek végtelenek. A megoldás részletes bemutatása itt.

Igen! Termékeink, a térkövek, a lapok és a szegélykövek a CE jelet viselik, ami a termékekre vonatkozó európai harmonizált szabványoknak való megfelelőséget jelenti. További információk itt.

Igen, a mészkivirágzás műszakilag elkerülhetetlen, mely a betontermékek természetes velejárója, azonban jó hír, hogy ez csak átmeneti jelenség; 1-2 éven belül eltűnik! Részletes tájékoztatás a témában itt. A mészkivirágzás nem képezi reklamáció tárgyát.

Ez a tünet a mészkivirágzás, mely műszakilag elkerülhetetlenül a betontermékek természetes velejárója. Jó hír azonban, hogy ez csak átmeneti jelenség; 1-2 éven belül eltűnik! Részletes tájékoztatás a témában itt. Minden esetben kérje ki szakember véleményét is.

Egy design, sok megoldás. A Semmelrock design megoldásaival, lehetőség nyílik arra, hogy ugyanolyan felület kialakításával gyártott térköveket, lapokat, falazó- és kerítéselemeket, szélköveket, szegélyköveket, lépcsőket, stb. egymással kombinálhassuk. Az egyes termékek azonos megjelenésű felületeinek köszönhetően igényes, egységes megjelenést érhetünk el. További Semmelrock szimbólumok itt.

Nem. Az Einstein rendszer szabadalmaztatott Semmelrock fejlesztés, melynek célja, hogy a lerakott térkövek extra terhelés esetén se mozduljanak el. Tekintse meg bemutató filmünket itt!

Megfelelő tisztítás és karbantartás mellett nem fakulhatnak ki.

Igen. Az antikolt termékek szándékosan töredezettek, felületük karcos. Beépítés után látható a patinás összhang. Az antikolás mediterrán hangulatot kölcsönöz a burkolatnak, raklapon látva teljesen más képet mutat.

A Semmelrock garantálja valamennyi termékének fagy- és olvasztósóállóságát – az MSZ EN 1338, 1339 és 1340 számú szabványoknak megfelelően. Csak olyan olvasztószerek alkalmazhatók, amelyek betonanyagoknál megengedettek (pl. NaCl-bázisúak). A szulfáttartalmú hatóanyagokat tartalmazó olvasztószerek a betonanyagaink károsodását okozhatják.

A Semmelrock garantálja valamennyi termékének fagy- és olvasztósóállóságát – az MSZ EN 1338, 1339 és 1340 számú szabványoknak megfelelően. Csak olyan olvasztószerek alkalmazhatók, amelyek betonanyagoknál megengedettek (pl. NaCl-bázisúak). A szulfáttartalmú hatóanyagokat tartalmazó olvasztószerek a betonanyagaink károsodását okozhatják.

Támfalak, rézsű falak, virágládák és előre gyártott kerítéselemek kaphatók, továbbá klinker téglák melyből kerítés építhető. A környezettől függően választhat, különböző színek, formák és stílusok között.

Kerítés és támfal esetében mindig szükség van alapozásra. Az alaptest mélysége cca. 80 cm, szélessége a fal/kerítés vastagságától mindkét oldalon +5 cm. A fal magassága az igényektől függ, figyelme bevéve a megfelelő merevítést.

Go to Top