Adatvédelem

Nyitóoldal/Rólunk/Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

Cégünk fontosnak tartja a magánélet és a személyes adatok védelmét és nagy hangsúlyt fektet erre üzleti kapcsolataiban. Cégünk tiszteletben tartja a személyes adatok bizalmas jellegét, és mindig az adatvédelmi jogszabályok, valamint és a jelen Adatkezelési Tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) szerint jár el.

1. A Tájékoztató tárgya

A Tájékoztató tájékoztatni kívánja Önt arról, hogy a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. miként használja fel a személyes adatokat, milyen információkat gyűjt és értékel ki a weboldala, online alkalmazásai vagy mobil platformjai („online szolgáltatások”) használóiról, az adatokat miként használja fel, bocsátja harmadik felek rendelkezésére vagy dolgozza fel bármilyen más módon. A jelen Tájékoztató a www.semmelrock.hu honlapon keresztül végzett adatkezelésekre vonatkozik.

2. Az Adatkezelő

Cégnév: Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft.
Székhely: 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky út 108.
Cégjegyzékszám: 13-09-080331
Elérhetőség: Mucsi Orsolya adatvédelmi kapcsolattartó
E-mail: adatvedelem@semmelrock.hu

A jelen Tájékoztató az Adatkezelőre érvényes. A Wienerberger Csoport más cégeinek online szolgáltatásaira, vagy a harmadik felek által működtetett online szolgáltatásokra nem terjed ki.

3. Információgyűjtés

3.1. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok

Általában az online szolgáltatásaink használata nem igényeli a személyes adatok megadását. Amikor az online szolgáltatásaink keretében személyes adatokat (név, postacím vagy e-mail cím) gyűjtenek, akkor az, amennyire csak lehetséges, önkéntes alapon történik. Ha például szeretné megkapni a weboldalunkon ajánlott Hírlevelet, elkérjük az Ön e-mail címét, és olyan információk megadását is kérjük, amelyek lehetővé teszik számunkra annak ellenőrzését, hogy valóban Ön-e a megadott e-mail cím tulajdonosa.

3.2. Automatikusan gyűjtött adatok

Az adatbiztonság miatt és a felhasználóbarátság kialakítása érdekében nem személyes adatokat is gyűjtünk az online szolgáltatásaink használatával kapcsolatosan. Tároljuk például a használt internetes böngésző, az operációs rendszer, a weboldalunk előtt utoljára felkeresett weboldal adatait, a weboldalunkon tett látogatások számát és az ott átlagosan eltöltött időt, valamint a behívott oldalak adatait is.

Az ilyen automatikusan gyűjtött adatok nem kapcsolódnak a más forrásból származó adatokhoz. Fenntartjuk azonban a jogot arra, hogy visszamenőleges hatállyal ellenőrizzük az ilyen adatokat, ha törvénysértő használatra vonatkozó konkrét értesítést kapunk.

3.3. Sütik és webjelzők

Az online szolgáltatásaink úgynevezett sütiket (cookies) és webjelzőket (web beacons) használnak. A sütik nem okoznak semmilyen kárt a számítógépben. Ezek konfigurációs beállításokat tartalmazó kis adatcsomagok, amelyek elősegítik az online szolgáltatások felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tételét. Azonkívül a sütik bizonyos felhasználói funkciók megvalósítását is szolgálják.

Sütik

Az online szolgáltatásaink jellemzően „munkamenet sütiket” használ, melyek a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek. Esetenként „állandó sütiket” is használnak, amelyek addig az eszközén maradnak, amíg le nem járnak, vagy amíg manuálisan nem törlik azokat. Az állandó sütik lehetővé teszik, hogy a következő látogatáskor felismerjük a böngészőjét. A „harmadik féltől származó sütik”, vagyis harmadik fél szolgáltatók, pl. Google Inc., sütijeire vonatkozó tájékoztatást lásd az adott szolgáltató adatvédelmi szabályainál.

A böngésző vagy a mobileszközök adatvédelmének megfelelő beállítása lehetővé teszi, hogy Ön értesítést kapjon, valahányszor sütit küldenek az eszközére, így Ön eseti alapon eldöntheti, hogy engedélyezi vagy megtiltja azok használatát. Emellett csak bizonyos esetekben vagy alapbeállításként letilthatja a sütik fogadását, és aktiválhatja a sütik automatikus törlését a böngésző minden egyes bezárásánál. Azt azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy a sütik inaktiválása esetén az online szolgáltatások egyes funkciói nem lesznek teljesen elérhetők.

Webjelzők

A sütik mellett ún. webjelzőket is használunk (amelyeket oldalcímkének is nevezhetünk) a weboldalunk vagy a hírleveleink hatékonyságának kielemzésére. Például a hírleveleink és a HTML e-mailjeink olyan webjelzőket tartalmazhatnak, amelyek képesek megállapítani, hogy az e-mailt vagy az e-mailben küldött linket megnyitották-e. Az ilyen információk elősegítik az e-mail szolgáltatásunk javítását, és a tartalmainknak a felhasználók igényeihez történő igazítását. Az e-mail törlése a webjelzőt is törli. A normál szöveges e-mailek magától értetődően nem tartalmaznak webjelzőket.

3.4. Webelemzés

A működés folyamatos optimalizálása és a maximális felhasználó-barátság érdekében az online szolgáltatásaink egy része az itt felsorolt webelemzési szolgáltatásokat és közösségi plugin-okat használja. Az erre a célra használt adatok típusa kizárólag nem személyes adat.

Google Analytics:

A Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, Google Analytics rendszere sütiket, vagyis a számítógépen tárolt szöveges adatcsomagokat használ annak kielemzésére, hogy Ön miként használja az online szolgáltatásainkat. Általában a süti által az Ön felhasználói magatartására vonatkozóan összegyűjtött adatokat az USA-ban található Google szerverre továbbítják, és ott tárolják. Abban az esetben, ha az online szolgáltatásoknál aktiválják az IP anonimizálást, a Google már az Európai Unió tagállamaiban és az Európai Gazdasági Térségben lerövidíti az IP címet. Csak rendkívüli esetben továbbítják a teljes IP címet az USA-ban lévő Google szerverre, és rövidítik le ott. Ezeket az információkat a Google az online szolgáltatások működtetőjének megbízásából arra használja, hogy kiértékelje az online szolgáltatások Ön általi használatát, jelentéseket állítson össze ezekről a tevékenységekről, valamint az online szolgáltatások használatával és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatásokat nyújtson a weboldal működtetője felé. Az Ön böngészője által a Google Analytics keretében továbbított IP címet nem vezetik össze a Google birtokában lévő más adatokkal. A sütik mentése a böngésző szoftver megfelelő beállításával megakadályozható. Azonban ilyen esetben nem lesz képes teljes mértékben kihasználni az online szolgáltatások minden funkcióját. A sütik által generált adatok gyűjtése és azoknak a Google általi felhasználása megakadályozható az alábbi linken található böngésző plugin letöltésével és telepítésével (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). A felhasználási feltételekre és az adatvédelmi szabályokra vonatkozó részletes információk itt találhatók: www.google.com/analytics/terms/gb.html or https://www.google.com/policies/.

Facebook Plugin-ok („Megosztás” gomb): A Facebook Inc. cég, 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA, plugin-jai a Facebook logójáról vagy a „Megosztás” gombról ismerhető fel. A Facebook plugin-ok áttekintéséhez kattintson ide: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Amikor az online szolgáltatásainkat használja, a plugin közvetlen kapcsolatot hoz létre az Ön böngészője és a Facebook szerverei között. Ily módon a Facebook tájékoztatást kap arról, hogy Ön az IP címével az online szolgáltatásokat használja. Amikor rákattint a Facebook „Megosztás” gombjára, miközben be van jelentkezve a Facebook fiókjába, az online szolgáltatásaink tartalmait hozzá tudja kapcsolni a Facebook profiljához. Ekkor a Facebook össze tudja kötni az online szolgáltatásaink használatát az Ön felhasználói fiókjával. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az online szolgáltatások nyújtójaként nem rendelkezünk semmilyen ismeretekkel a továbbított adatok tartalmát és azoknak a Facebook általi felhasználását illetően. További információkért olvassa el a Facebook adatvédelmi irányelveit: https://www.facebook.com/policy.php. Ha nem kívánja engedélyezni, hogy a Facebook összekapcsolja az online szolgáltatásaink használatát az Ön Facebook felhasználói fiókjával, kérjük, jelentkezzen ki a Facebook felhasználói fiókjából.

Xing: Minden alkalommal, amikor olyan online szolgáltatásunkat veszi igénybe, amely a XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Németország, Xing hálózatát használja, kapcsolat létesül a Xing szerverekkel. Amennyire tudjuk, személyes adatok tárolására nem kerül sor. Konkrétan, a Xing nem tárolja az IP címeket, vagy értékeli ki a felhasználói tevékenységeket. További információkért olvassa el a Xing adatvédelmi irányelveit: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

YouTube: A YouTube-ot a Google cég, vagyis a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA, működteti. Amikor valamelyik, YouTube pluginnel rendelkező online szolgáltatásunkat használja, akkor az rákapcsolódik a YouTube szerverekre, és az igénybe vett online szolgáltatással kapcsolatos információk továbbításra kerülnek a YouTube szerverekhez. Ha Ön be van jelentkezve a YouTube fiókjába, akkor ezzel a YouTube számára lehetővé teszi, hogy a böngészési tevékenységét közvetlenül összekapcsolja a felhasználó profiljával. Ez a YouTube fiókból való kijelentkezéssel akadályozható meg. A YouTube adatfelhasználásával kapcsolatos további információkat lásd a YouTube adatvédelmi irányelveinél: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Twitter: A Twitter szolgáltatást a Twitter Inc. cég, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA, nyújtja. A Twitter alkalmazás és a „re-tweet” funkció használatakor az Ön által használt online szolgáltatások összekapcsolásra kerülnek a Twitter fiókkal, és erről a többi felhasználó is tájékoztatást kap. Ezzel egyidejűleg adatok kerülnek továbbításra a Twitter alkalmazásba. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az online szolgáltatások nyújtójaként nincs tudomásunk a továbbított adatok tartalmáról és a Twitter által felhasználásukról. A további információkat lásd a Twitter adatvédelmi irányelveinél: http://twitter.com/privacy. A Twitter fiók adatvédelmi beállításai megváltoztathatók, lásd: http://twitter.com/account/settings.

LinkedIn: A Linkedlin hálózat működtetője a LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Minden olyan alkalommal, amikor a LinkedIn funkciókat tartalmazó online szolgáltatásaink valamelyikét használja, kapcsolat létesül a LinkedIn szerverekkel. A LinkedIn tájékoztatást kap arról, hogy Ön az IP címével az online szolgáltatásainkat használja. Amikor a LinkedIn programnál rákattint az „Ajánlás” gombra, miközben be van jelentkezve a LinkedIn fiókjába, az online szolgáltatásaink használata összekapcsolható Önnel és a felhasználói fiókjával. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az online szolgáltatások nyújtójaként nincs tudomásunk a továbbított adatok tartalmáról és a LinkedIn általi felhasználásukról. A további információkat lásd a LinkedIn adatvédelmi irányelveinél: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Hotjar: A felhasználói élmény javítása érdekében az online szolgáltatásaink egy része a Hotjar szoftvert használja (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Málta, Európa). A Hotjar lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek (egérmozgás, kattintások, görgetés) mérését és kiértékelését. Erre a célra a Hotjar sütiket telepít a felhasználó eszközére, és tárolni tudja a felhasznál adatait, pl. böngésző információk, operációs rendszer, a weboldalon eltöltött idő stb. A Hotjar általi adatfeldolgozásra vonatkozó további információkat lásd: www.hotjar.com/privacy.

Siteimprove: A Siteimprove Analytics, a Siteimprove A/S (Sankt AnnaPlads 28, 1250 Copenhagen, Dánia) cég webelemző szolgáltatása, sütiket, vagyis a számítógépen tárolt adatcsomagokat használ, és kielemzi az online szolgáltatásaink használatát. Az online szolgáltatásainkra vonatkozó információkat (a felhasználó titkosított IP címét is beleértve) a sütik segítségével összegyűjtik, a Dániában található Siteimprove szerverhez továbbítják, és ott tárolják. Ezeket az információkat a Siteimprove az online szolgáltatások használatának kiértékelésére és jelentések összeállítására használja. A Siteimprove ezeket az információkat nem adja át harmadik feleknek. A Siteimprove az adatok összegyűjtését és feldolgozását a német adatvédelmi előírásoknak megfelelően végzi. A felhasználó a böngésző szoftver megfelelő beállításának kiválasztásával megakadályozhatja a sütik telepítését. Ilyen esetben az online szolgáltatások nem minden funkciója lesz hiánytalanul elérhető a felhasználó számára. A további információkat lásd a Siteimprove adatvédelmi irányelveinél: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy

4. Adatkezelések

Alapelvként az Ön által megadott személyes adatokat kizárólag az ismertetett célokra dolgozzuk fel és használjuk fel. Ezek közé a következők tartoznak:

4.1. Hírlevél küldése

Az Adatkezelők az általuk forgalmazott termékekkel, szolgáltatásaikkal kapcsolatban elektronikus hírleveleket, egyéb hirdetéseket küldenek az info@semmelrock.hu vagy az illetékes területi képviselő e-mail címéről azon érintettek számára, akik elektronikus hírlevél küldéséhez előzetesen kifejezett hozzájárulásukat adták.

Ha kitölti a hírlevélre való regisztrálást szolgáló webes űrlapot, akkor az Ön által megadott személyes adatokat kizárólag annak ellenőrzésére használjuk, hogy Ön-e az, aki a megadott e-mail cím tulajdonosa és aki meg kívánja kapni a hírlevelet, illetve hogy összeállítsunk egy levelezési listát és kielemezzük a hírlevelünk használatát. Az Ön adatai kizárólag akkor használhatók fel más célokra is, ha Ön hozzájárul az ilyen célú felhasználásokhoz.

Hírlevelünkről – bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen – leiratkozhat az adatkezeles@semmelrock.hu e-mail címre történő e-mail küldésével, az 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky út 108. címre történő postai levél küldésével, illetve a hírlevél alján szereplő leiratkozás linkre történő kattintással.

Adatkezelés célja: Hírlevél küldése az Adatkezelő termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatos akciókról, programokról.
Adatkezelés jogalapja: Önkéntes hozzájárulás.
Kezelt adatok köre: Név, e-mail cím opcionálisan postacím
Adatkezelés időtartama: Az Ön adatait a hírlevél küldéshez történő hozzájárulás visszavonásáig kezeljük.

4.2. Ingyenes térkő mennyiség-számítás

Amennyiben tervezési tanácsadást kér a weboldalon található e-mail címre küldje a kért adatokat, rajzokat.

Adatkezelés célja: tervezési tanácsadás
Adatkezelés jogalapja: Önkéntes hozzájárulás
Kezelt adatok köre: Név, e-mail cím.
Adatkezelés időtartama: Válaszadástól számított 1 év.

4.3. Gardenvisions látványtervező applikáció

A program segítségével megtudhatja, hogy a kiválaszott térkő hogy mutatna az Ön udvarán, teraszán.

Adatkezelés célja: Gardenvisions applikáció igénybevételével tervezési szolgáltatás
Adatkezelés jogalapja: Önkéntes hozzájárulás.
Kezelt adatok köre: Név, e-mail cím, telefonszám.
Adatkezelés időtartama: Igény elküldésétől számított 1 év.

4.4. Ingyenes szaktanácsadás

Ha az információkéréshez, ingyenes szaktanácsadáshoz kapcsolattartási űrlapot használ, akkor az Ön által az űrlapon megadott információk, az Ön elérhetőségét is beleértve, felhasználásra kerülnek a kérés feldolgozásához, és azokat eltároljuk a további kérdések felmerülése esetén történő későbbi felhasználás céljából. Szükség esetén, az Ön kérésének feldolgozása céljából az Ön személyes adatait átadhatjuk a Wienerberger csoport más cégeinek, vagy az érintett harmadik feleknek.

Adatkezelés célja: Szaktanácsadás nyújtása.
Adatkezelés jogalapja: Önkéntes hozzájárulás.
Kezelt adatok köre: Név, e-mail cím, telefonszám, ország, város, utca, házszám, hol hallott rólunk kérdésre válasz, feltett szakkérdés.
Adatkezelés időtartama: Kérdés elküldésétől számított 1 év.

4.5. Tájékoztató anyagok, jelentések megrendelése

Ha Ön jelentéseket vagy más tájékoztató anyagokat rendel tőlünk, az Ön által megadott személyes információkat kizárólag az Ön megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. A megrendelések teljesítéséhez harmadik felek szolgáltatásait is igénybe vehetjük, akiknek kizárólag az Ön megrendelésének teljesítése céljából átadhatjuk az Ön adatait. Más célokra kizárólag akkor használhatjuk fel az Ön által átadott személyes adatokat, ha ahhoz Ön a hozzájárulását adja.

Adatkezelés célja: Tájékoztató anyagok megrendelés és megküldése.
Adatkezelés jogalapja: Önkéntes hozzájárulás.
Kezelt adatok köre: Név, e-mail cím, lakcím.
Adatkezelés időtartama: Tájékoztató anyag megküldését követő 1 hónap.

5. A személyes adatok továbbítása

Az Ön által kért interakció jellegétől függően (pl. visszahívás, megrendelés feladás, szolgáltatáskérés, tájékoztatás stb.), az Ön adatai átadhatók a megrendelés teljesítésében résztvevő harmadik feleknek (pl. csomagküldő cégek, bankok stb.) vagy a Wienerberger Csoport más cégeinek. Ezenfelül az adatok átadását kérhetik tőlünk a jogi követelmények teljesítése, illetve a jogok és megállapodások érvényesítése érdekében.

5.1. Adattovábbítás harmadik felekhez:

Bizonyos megrendelések teljesítéséhez és meghatározott szolgáltatások nyújtásához külső szolgáltatókat veszünk igénybe (pl. szállítmányozók). Az ilyen szolgáltatók számára, kizárólag az általunk adott megbízások teljesítése céljából megengedett az általunk összegyűjtött és feldolgozott adatok felhasználása és továbbítása.

5.2. Adatfelhasználás a Csoporton belül:

Az Adatkezelők a Wienerberger Csoport tagjai, amely egy olyan nemzetközi cégcsoport, amely határokon átnyúló belső eljárási szabályokkal, struktúrákkal és műszaki rendszerekkel rendelkezik. Az Ön személyes adatait felhasználhatjuk a Wienerberger Csoporton belül, és szükség esetén a más országokban található telephelyeinkhez továbbíthatjuk azokat a 3. pontnál meghatározott célokra, és a jelen Tájékoztatónak megfelelően. A csoportszintű adatvédelmi útmutatásokat és eljárásokat úgy alakítottuk ki, hogy azok egyformán magas szintű adatvédelmet garantáljanak minden országban, ahol tevékenységeket folytatunk. A csoport cégeinek teljes listájához kattintson az alábbi linkekre: https://www.wienerberger.com/contact vagy https://www.wienerberger.com/the-company/company-sites.

5.3. Jogok és a tulajdon védelme:

Ha okunk van azt feltételezni, hogy az Adatkezelők, a szállítók, ügyfelek, vagy harmadik felek jogai és tulajdonai sérültek vagy sérülhetnek, akkor az Ön személyes adatait felhasználhatjuk vagy átadhatjuk az ilyen jogok és/vagy tulajdonok megvédése érdekében. Ezenfelül fenntartjuk a jogot arra, hogy kiadjuk az Ön adatait, ha azt a törvények vagy az illetékes hatóságok rendeletei előírják a jogszerűségnek a weboldalainkon ismertetett eljárás szerinti védelme és a fent említett jogok megvédése érdekében

5.4. A törvények és hasonló kötelezettségek betartása:

Az Ön személyes adatait a következő célból továbbítjuk: (i) a törvények, jogszabályok, állami hatóságok által kiadott utasítások vagy kötelező érvényű rendelkezések érvényesítése vagy betartása, (ii) biztonsági fenyegetések, csalás vagy más bűncselekmények felderítése és megelőzése, (iii) az Adatkezelők vagy harmadik felek jogainak és tulajdonának megvédése és/vagy érvényesítése, és (iv) a saját alkalmazottaink és a harmadik felek alkalmazottai jogainak és személyes biztonságának megvédése.

6. A tájékoztatás joga, az Ön személyes adatai visszavonásának és törlésének joga

Önnek jogában áll, hogy írásban tájékoztatást kérjen az általunk tárolt személyes adatairól. Ezenfelül, a személyes adatai felhasználásához kapcsolódóan, Önnek jogában áll a helyesbítést, törölést, megszüntetést, vagy a feldolgozás korlátozását kérni, illetve jogában áll, hogy panaszt nyújtson be az adatvédelmi hatósághoz. Kérjük, hogy az ilyen kéréseket, minden egyéb kérdéssel együtt, juttassa el a 2. pontnál megadott kapcsolattartóhoz.

7. Adatbiztonság

Az Adatkezelők megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket alkalmaznak az Ön személyes információi titkosságának és integritásának biztosítása érdekében. Mindazonáltal, tekintettel az internet természetére, szeretnénk felhívni a figyelmét arra a tényre, hogy előfordulhatnak biztonsági rések az interneten keresztül történő adatküldés terén (pl. e-mailben történő kommunikálás), és az adatoknak a harmadik felek általi hozzáférése ellen nem garantálható teljes védelem.

8. Tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan módosítsa.

Jogérvényesítési lehetőségek
Az érintett adatvédelmi jogainak megsértése esetén elsősorban – a 2. pontban megjelölt adatvédelmi tisztviselőn keresztül – az Adatkezelőkhöz fordulhat panasszal, amennyiben a panasz eredménytelen, úgy a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) és az Adatvédelmi tv. alapján bírósághoz (törvényszék), valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat.

Bírósághoz fordulás esetén a per a törvényszék hatáskörébe tartozik és az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindítható.

NAIH elérhetősége: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, ugyfelszolgalat@naih.hu , www.naih.hu.