Semmelrock szimbólumok

Termékeink az alábbi szimbólumokkal vannak megjelölve.

Semmelrock Concept

Semmelrock Concept

Semmelrock Concept - egy design, sok megoldás. A Semmelrock design megoldásaival nyílik lehetőség arra, hogy ugyanolyan felület kialakításával gyártott térköveket, lapokat, falazó- és kerítéselemeket, szélköveket, szegélyköveket, lépcsőket, stb. egymással kombinálhassuk. Az egyes termékek azonos megjelenésű felületeinek köszönhetően igényes, egységes megjelenést érhetünk el.

 

Semmelrock Protect®

A termelési folyamat során, az alkalmazott legmodernebb technológia a követ belülről teszi ellenállóvá, és külön felületvédelem óvja a kő felszínét. Az eredmény: a Semmelrock termékeket könnyebb tisztán tartani, mivel a szennyeződés nehezebben tapad meg rajtuk. Rágógumi, foltok, rászáradt anyagok eltávolítása egyszerűbb. Ezenkívül a Semmelrock Protect® a kövek fagy- és olvasztósóállóságát is tovább javítja. Ezáltal szépségüket tovább megőrzik.

 

  • a lehullott levelek, vörösbor-, olajfoltok, stb. eltávolítása könnyebb
  • a kövek éveken át megtartják természetes megjelenésüket
  • a mészkivirágzás lekötése
  • csillogóbb színek, alacsonyabb fakulási tényező
  • fagy - és olvasztósóállóbb
  • nagyobb ellenállóképesség az időjárási hatásokkal szemben

 

Semmelrock Premium Protect®

Semmelrock Premium Protect®

Semmelrock Premium Protect® speciális, erősen igénybe vett felületek kialakítására került kifejlesztésre. A Semmelrock Premium Protect® terméknél a felület a gyártási folyamatban lezárásra kerül és ultraviola besugárzással történő edzésnek vetik alá. A térburkoló elem, különösen a szívós szennyeződésekkel és behatásokkal szemben nyújt tartós védelmet.

 

Kombi forma

Kombi forma

A kombi forma egy bizonyos lerakási, határozott számú és formátumú burkoló elemből áll. A kombisablonnal történt gyártás előnye az, hogy a többféle méretű kő azonos gyártási ütemben készül, így az egyes méretek közötti szín és vastagságbeli eltérések minimálisra csökkennek.

 

Einstein® rendszer

Einstein® rendszer

Az Einstein® rendszer egy olyan szabadalmazott komplex rendszer, amely integrált elcsúszás elleni védelemmel rendelkezik. Az intelligens fugázási technika speciálisan a nagy forgalmú és nagy terhelésű területekkel szemben támasztott követelmények teljesítésére került kifejlesztésre. Az egymást követő összekötő, távtartó és rögzítő elemek, melyek a térburkoló elem teljes kerületén helyezkednek el, biztosítják a szabványnak megfelelő fugaszélességet, valamint a fugakitöltést is, miközben az elemek érintkezési felülete elhanyagolható.

 

Minőség

Minőség

A Semmelrock termékeket az MSZ EN 1338, 1339, 1340 számú Európai Uniós szabványokban meghatározott követelmények alapján gyártjuk és minősítjük. Sőt, ezen túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk

  • a helyi szállítóktól származó alapanyagok magas minőségére,
  • a gyártási folyamat minden lépésére alkalmazott belső minőségirányításra,
  • az értékesítési pontokhoz legközelebb eső gyártásra is.

CE kritériumok

CE kritériumok

Termékeink, a térkövek, a lapok és a szegélykövek a CE jelet viselik, ami a termékekre vonatkozó európai harmonizált szabványoknak való megfelelőséget jelenti: MSZ EN 1338 (térkövek), MSZ EN 1339 (lapok), valamint MSZ EN 1340 (szegélyek). (A jelzés a raklapcímkén, a megfelelőségi nyilatkozat a szállítólevél hátoldalán található, illetve ez utóbbi a weboldalunkról is letölthető.) Független, államilag akkreditált vizsgálóhely (CEMKUT Kft.) által végzett, rendszeres vizsgálat is történik.

Fagy és olvadó sóoldattal szembeni ellenállás

Fagy és olvadó sóoldattal szembeni ellenállás

A Semmelrock garantálja valamennyi termékének fagy- és olvasztósóállóságát – az MSZ EN 1338, 1339 és 1340 számú szabványoknak megfelelően. Csak olyan olvasztószerek alkalmazhatók, amelyek betonanyagoknál megengedettek (pl. NaCl-bázisúak). A szulfáttartalmú hatóanyagokat tartalmazó olvasztószerek a betonanyagaink károsodását okozhatják.

 

Felületnemesítés

Felületnemesítés

Betonköveink jó része nemesítő felületkezelést kap. Ilyenkor a készre gyártott kövek egy újabb munkafolyamaton mennek keresztül, aminek köszönhetően az adott termékprogram egyedi, nemes megjelenésre tesz szert. Ezek a technikák a felület „optikai” nemesítését szolgálják, a használati jellemzőket nem befolyásolják. A felületnemesítés módozatai: dörzsölés, mosás, szemcseszórás, antikolás.