Az ARTE - Pest Buda kockakő összekapcsolja a számos európai város óvárosi negyedéből ismert, legyezőszerűen lerakott kiskocka kő attraktív megjelenését egy modern, teljes körű térkő rendszer előnyeivel.

Új megoldás hagyományos burkolásokhoz

Új megoldás hagyományos burkolásokhoz

A szabadalmaztatott térkő rendszer a legyezőszerűen lerakott terméskő klasszikus geometriája alapján kifejlesztett újítás. Optikailag úgy néz ki, mintha sok különböző egyedi kőből állna. A valóságban azonban csak tíz különböző kőelemből tevődik össze.
 

Egyedi optikáját az adja, hogy több egymáshoz igazított kiskocka követ megfelelően mély látszólagos fugák optikailag elválasztanak egymástól. Sarokkövek képezik az átmenetet a szomszédos ívhez. 

Az egyszerű lerakhatóság érdekében a köveknek a rádiusz szerinti külső oldalán oldaljelölések vannak. A standard ív szélessége 120 cm, magassága, pedig 25 cm.  Egyenes vonalú lerakás esetén kiegészítő kövekkel 153 cm szélesre lehet bővíteni az ívet. A sokoldalú alkalmazási lehetőségek közé tartoznak a kanyarok és teljes körforgalmak. A szélek kialakításához speciális építési garnitúrák állnak rendelkezésre. Az ARTE - Pest Buda kockakövet hullámos formában is le lehet rakni. Ez különösen terek burkolása esetén jelent attraktív megoldást.

 

A Pest Buda kockakő előnyeinek áttekintése:

 • Modern technikával kombinált, hagyományokban gazdag hangulatot sugároz  
 • Rendkívül nagy terhelést bír (egészen a III. terhelési osztályig)
 • Az Einstein® rendszernek köszönhetően a kövek nem mozdulnak el egymástól
 • A különböző lerakási variációknak köszönhetően sokoldalúan felhasználható
 • A különböző felületváltozatoknak köszönhetően sokféleképpen alakítható
 • Gyorsan, egyszerűen lerakható
 • Gazdaságos megoldás történelmi és műemlék védelem alatt álló városrészek rehabilitációjához. 

Akár történelmi, műemlék védelem alatt álló városrészek rehabilitációjáról, akár a modern építészettel szembeni izgalmas kontraszt megteremtéséről van szó, az ARTE - Pest Buda kockakővel jellegzetes, tartósan nagy terhelést bíró felületburkolatok alakíthatók ki.

 

Termék információ

 

Információ kérése
 • SEMMELROCK
  STEIN+DESIGN
  BURKOLATKŐ Kft.

  H-2364 Ócsa
  Bajcsy-Zsilinszky út 108.
  Tel. +36 29 / 578 - 112
  Fax +36 29 / 578 - 130
  Email